Fitbit Senses EKG-app er nu godkendt af FDA, ligesom Apple Watch

Fitbit Senses EKG-app er nu godkendt af FDA, ligesom Apple Watch

Sent i sidste måned, Fitbit kastede en hilsen Mary- og trak det af –når det bærbare selskab afslørede sin efterårsliste. I centrum af var en ny Sense smartwatch, som blandt andre snazzy-funktioner har evnen til at tage elektrokardiogram aflæsninger, der skal overvåges for atrieflimren – naturligvis i afventning fra godkendelse fra US Food and Drug Administration. Det afventer ikke længere. Fitbit annonceret i dag, at FDA har givet klarsignal til Sense’s EKG-app.

Dette er ret stor nyhed i wearables-spillet. Apple var den første til at få de novo FDA-godkendelse til en EKG-app på et smartwatch med Apple Watch Serie 4 i 2018. Andre virksomheder forsøgte at følge trop, men ingen gjorde det i stand til at vinde godkendelse fra FDA, men ikke i mangel på forsøg. Withings havde ansøgt om tilladelse til sin Flyt EKG smartwatch, og Samsung introducerede EKG-kapacitet på sin Galaxy Watch Active2. Det er uklart, hvorfor disse virksomheder ikke har fået godkendelse, men den dag i dag er Apple Watch stadig den eneste smartwatch på markedet med denne funktion aktiveret – indtil Sense begynder at sende.

Ikke kun har Fitbit modtaget 510 (k) godkendelse fra FDA, den er også modtaget godkendelse fra Europas Conformité Européenne (CE). Mens EKG-appen ikke er aktiv, når uret sælges senere på denne måned, ventetiden varer ikke for lang. Fitbit sagde funktionen vil blive vist i oktober og vil være tilgængelig i USA, Storbritannien, Tyskland, Østrig, Luxembourg, Holland, Sverige, Schweiz, Tjekkiet, Polen, Belgien, Portugal, Rumænien, Irland, Italien, Spanien, Frankrig, Hongkong og Indien.

Det er en lang liste over lande! Som er en god ting, især når man overvejer, at Samsung Galaxy Watch 3s EKG-app i øjeblikket kun er live i Sydkorea. Mens Samsung fik FDA-godkendelse under sin udpakket begivenhed tidligere på denne måned, har funktionen endnu ikke fundet vej til kompatible Galaxy-ure i USA. Dette kan give Fitbit Sense en lille fordel blandt internationale Android-brugere, der er ivrige efter at prøve EKG-funktionen. (Withings Move EKG har haft CE-clearance, men det er også et hybrid analogt ur, der mangler nogle mere avancerede funktioner.)

Ærligt talt er det spændende, at EKG-appen på Fitbit Sense vil være tilgængelig for at prøve så kort tid efter at uret sendes. Som vi så med Withings og Samsung, kan disse avancerede funktioner nogle gange tage måneder, hvis ikke år, før de er ryddet for forbrugere, selvom hardwaren er der. Vi bliver nødt til at vente lidt, før vi kan se, hvordan Fitbit Senses EKG-app stabler op mod Apple og Samsungs. Men i betragtning af at amerikanske Android-brugere allerede har måttet vente næsten to år til et EKG-smartwatch, hvad er et par ekstra uger?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *