Her er Motorolas seneste reklamestunt – jeg mener foldbar telefon

Her er Motorolas seneste reklamestunt – jeg mener foldbar telefon

Syv måneder efter at have frigivet sin klassiske Razr i form af en sammenklappelig telefon til rivaliserende Samsung, er Motorola tilbage med en anden-generations version. Den nye model har bedre specifikationer og et raffineret design – plus 5G – til lidt mindre end originalen, hvilket bestemt ikke ville forstyrre mig, hvis jeg lige havde købt den første i februar.

Jeg forstår næsten intet om, hvordan Motorola lancerer den nye Razr, som faktisk ligner en tiltalende telefon. En ekstern pressepræsentation, jeg så, fremhævede nogle af de nye funktioner, hvoraf mest er tilføjelsen af ​​5G. Virksomheden var nødt til at udarbejde en del ingeniørmagi for at tilføje 5G-antenner til begge sider af telefonen uden at øge dens størrelse og øgede også batterikapaciteten fra 2.510 mAh til 2.800 mAh for at kompensere for sit strøm-sultne 5G-modem.

Den nye Razrs design har blevet raffineret til at være holdbar såvel som mere nyttig. Motorola lavede nogle justeringer til det rustfri stålhængsel og trak skærmen tættere på metalstøttepladerne, så tingene generelt er lidt mere glatte, selvom selve skærmen er den samme fem-lags lamineret POLED, der blev brugt i den første generation model. I den video, jeg så, syntes telefonen at åbne og lukke hurtigt uden det knirkende, nogle oplevede i den ældre model, men fordi jeg ikke har brugt det personligt, kan det have været et videotrick. Motorola flyttede også fingeraftrykssensoren bag på telefonen, hvilket giver mere mening med sit mere kompakte design og tillader også, at hagen tilspidses.

En af Razrs bedste funktioner er den 2,7-tommers QuickView-skærm med berøringsskærm, som giver dig mulighed for at interagere med telefonen uden at åbne den, og Motorola har forbedret den i denne nye version. Du kan nu stryge på den for hurtigt at få adgang til ting som kamera, kontakter, apps og startskærmen. Det er også kompatibelt med apps som Google Maps og Spotify, så du behøver ikke at åbne telefonen for at få rutevejledning eller styre musikafspilning. Kun otte apps er faktisk optimeret til den skærm, men du kan vælge at tilføje den app, du vil have til apppanelet – det ser måske ikke så godt ud, når du prøver at bruge det på QuickView-skærmen.

Ud over et mere kraftigt batteri har Motorola opgraderet andre internals som processoren, som nu er en Qualcomm Snapdragon 765G (et trin under flagskibet Snapdragon 765, men bedre end den første Razrs Snapdragon 710). Det udvendige kamera er nu en 48 megapixel linse, der tilbyder nogle kreative optageløsninger, som at vise en tegneserie på QuickView-skærmen for at få motiverne til at grine. Det samme kamera understøtter nu også gruppeselfies, Portrættilstand og en spotfarvefunktion for at få sort-hvide billeder til at dukke op. Og selvom du hovedsageligt bruger den eksterne linse, kan du med et indvendigt 20 megapixel frontkamera stadig tage dig videoopkald, når telefonen forlænges.

Alt hvad der er at sige: Den nye Razr lyder bedre end den gamle. Da en kasse præget med Motorolas Razr-logo dukkede op på døren i sidste uge, var jeg nysgerrig efter at teste den anden version af den genstartede foldbare telefon. Jeg fik prøvet den originale Razr på en begivenhed i LA sidste år, og mens der tydeligt var knæk til at træne, havde jeg store forhåbninger. I det mindste gør Motorola noget lidt anderledes, og som de fleste af os er jeg ikke immun over for nostalgi for min ungdoms elektronik. Jeg elsker utvivlsomt en Razr. Motorola havde lovet nogle “partifavører” at bruge, mens de så pressemeddelelsen i dag, og måske antog jeg naivt, at en af ​​favoriserne gemt inde i denne absolut massive kasse ville være den nye telefon.

Men så åbnede jeg kassen. Hvor Razr kunne have været beliggende, var der en stak informationskort om enheden, der fremhævede dens funktioner. “Hæ,” tænkte jeg og løftede stakken for at se om en telefon var gemt nedenunder et eller andet sted. Jeg fandt en pakke med batterier, en række lys og en hardcover-notesbog fyldt med tomme sider, forud for en QR-kode. “En skattejagt!” Tænkte jeg og scannede QR-koden med min telefon. “Dette er ret pænt.”

Koden førte mig til en YouTube-videoafspilningsliste, som gav instruktioner om, hvordan man laver en telefonholder til Razr og en streng lys ud af origami (deraf den tomme notesbog). Men der var ingen telefon.

Der ville aldrig være en telefon. Motorola-teamet fortalte mig senere, at de ikke vil gennemføre et gennemgangsprogram for den nye Razr, på trods af alle sine lovende nye funktioner. I stedet sendte de mig en meget stor kasse med intet (selvom jeg forsømte at nævne de inkluderede Sugarfina champagnegummibjørne, som jeg aldrig vil afvise). Det får mig til at spekulere på, om den nye Razr, der ser ud til at kunne være en god foldbar telefon, faktisk ikke er en god foldbar telefon.

Normalt ville jeg ikke antage det, men i betragtning af de problemer, Motorola havde med Razrs lancering i februar (meget få butikker syntes faktisk at have lager på telefonen, og udrulningen virkede ekstremt rodet for et flagskibsenhed), jeg kan ikke fortælle, om Motorola er dårlig med at udnytte hype omkring Razr, eller om Razr bare ikke er god.

Hovedsageligt er jeg overbevist om, at Motorola ikke ved, hvem dens publikum for Razr er. Sidste års lanceringsbegivenhed var rettet mod influencere, der stillede med telefonen, men næsten helt sikkert ikke plukkede ned $ 1.500 af deres egne dollars for at købe den. Den nye Razrs lanceringsbegivenhed bestod næsten udelukkende af en “kortfilm” (en reklame) med Julia Garner (en skuespillerinde, jeg elsker), der forlod arbejdet for at danse rundt i ørkenen med nogle smukke modelvenner og nogle smukke biler. Razr gjorde et par optrædener, hver mere forvirrende end den sidste: Garner gemte telefonen i sin støvle, så plastskærmen kunne gnides mod den skinnende vinyl, hvilket helt sikkert giver mening, så satte hun og modellerne hver en Razr op til deres ører og snappede det lukket. I slutningen af ​​den barmhjertigt korte video ringer Garner på Razr og kører derefter ud i natten.

Motorola ønsker at sælge Razr til attraktive Instagrammers og dem, der følger dem. Men folk, der rent faktisk vil købe en dyr foldbar telefon, er tidlige tech-adoptere med nogle ekstra penge. Disse folk vil læse en anmeldelse (helst på deres yndlingswebsted, gizmodo dot com) af en pebret telefon med ny teknologi for at finde ud af, om skærmen vil knække eller flimre, eller hvis hængslet får snavs i det og holder op med at folde sig, eller hvis kameraet stinker. Disse påvirkere? De bruger næsten helt sikkert stadig deres iPhones.

Den nye Razr er $ 1.400 – det er $ 100 mindre end førstegenerationsmodellen, som, som jeg tidligere har nævnt, kom ud for kun syv måneder siden – og vil være tilgængelig for køb universelt ulåst gennem Motorola, Best Buy, B&H Photo og Amazon engang i efteråret. Du kan også købe det via AT&T og T-Mobile, hvilket er fantastisk! Originalen var Verizon-eksklusiv, hvilket giver absolut ingen mening.

Da Razr-genstart af første generation blev lanceret tidligere på året, nåede læserne ud til at dele deres historier om at bruge enheden (eller forsøge at købe i butikken) med mig. Nogle var tilfredse med deres apparater; nogle rapporterede fejl og, værre, ødelagte skærme. Andre havde stadig planlagt at købe telefonen, men kunne ikke finde den på lager hvor som helst. Hvis du købte den første sammenklappelige Razr tidligere på året, kan du lide det? Hvis ikke, planlægger du at købe den nye? Send en kommentar nedenfor eller skyde mig en e-mail (cmcgarry@gizmodo.com) med dine tanker om denne dejligt mærkelige enhedsstart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *