Hvis du hader dine ører, hvorfor så ikke bygge en bærbar diskett walkman?

Hvis du hader dine ører, hvorfor så ikke bygge en bærbar diskett walkman?

Der har været mange tvivlsomme bærbare musikafspillerformater gennem årene (kan nogen huske Iomega HipZip?), men Terence Edens hjemmebryggede Walkman, der afspiller hele album fra old-school 3,5-tommers disketter er et uklart mesterværk. Hvis du betragter dig selv som en lydfil, skal du straks se væk.

Opbygning af Walkman selv var relativt let. Efter at have modtaget en grundlæggende TEAC USB diskettedrev til gennemgang, Eden besluttede at gøre noget andet end at smide det i skuffen til afdøde lagerformater. Han sluttede det til en Raspberry Pi i fuld størrelse, for hvad skal du ellers med et 3,5-tommers diskettedrev i år 2020? De mindre versioner af den miniature-pc mangler et hovedtelefonstik. Derefter tilsluttede han al hardware til et tykt bærbart batteri til strøm. Et par elastikker senere, den grimeste Walkman, du nogensinde har set, var fuldt funktionel og klar til at rocke.

Den største udfordring ved dette hack var at montere et helt album på en diskettens dårlige 1,4 MB lagerplads. Til sammenligning kræver cd-kvalitetslyd ca. 10 MB lagring pr. Minut lyd, mens en MP3 i høj kvalitet kræver omkring 2 MB for det samme beløb. Det er grunden til, at Eden valgte The Beatles album En hård dags nat, der kun er 30 minutter og 45 sekunder lange. Startende med en enkelt WAV-fil af hele albummet brugte Eden Opus Interactive Audio Codec at komprimere alle 13 numre til kun 1.429.105 byte, hvilket efterlader en lille smule plads til albumcover.

Hvis du nogensinde har lyttet til en station, der spiller musik på en AM-radio, der bare er lidt for langt væk fra udsendelsestårnet til perfekt at indstille signalet, så har du en grov idé om, hvordan The Beatles lyder som at spille gennem Edens diskettedisk Walkman. Komprimering og lydkvalitet er omtrent så dårlig som den kan blive (du kan høre eksempler på Edens websted), og i den nuværende form har afspilleren ingen dedikerede knapper til at springe spor over, hurtigt fremad eller endda pause i musikken. Der er meget plads til at forbedre dets fysiske æstetik og funktionalitet, men så længe disketter er det foretrukne medium her, er Edens trommehinder i en hård tur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *