Nvidia RTX 3080 eBay Debacle udsatte en Scalper Bot borgerkrig

Nvidia RTX 3080 eBay Debacle udsatte en Scalper Bot borgerkrig

Sidste uge gik RTX 3080 scalpers af en masse Nvidia GPU-fans ved at købe alle grafikkortene op og forsøge at videresælge dem for hundreder af dollars mere end den faktiske MSRP. Desværre er dette en almindelig skalpertaktik: Køb så mange genstande op fra et enkelt produkt som muligt, skab en falsk knaphed, og sælg dem til en højere pris for at opnå en enorm fortjeneste. Folk gjorde dette i begyndelsen af ​​covid-19-pandemien med håndrensere og andre desinficeringsprodukter, og det sker også hele tiden med konsoller og pc-komponenter. Scalpers har muligvis oprettet bots til at snappe alle disse kort, men det ser ud til, at bots ikke kun hjælper scalpers. De gør dem også ondt.

Nu vises RTX 3080 GPU’er på eBay med bud, der overstiger $ 10.000. Men disse latterligt høje bud kan være resultatet af bots oprettet af trætte potentielle købere. Efter at jeg skrev om der i helvede ville købe en RTX 3080 til $ 70.000, Jeg modtog hurtigt snesevis af beskeder fra folk, der pegede på mig et indlæg på Nvidia-foraene hvor en bruger hævdede, at de skrev en bot for at give højere priser. Indlægget på Nvidias fora er siden blevet fjernet, men jeg var i stand til at oprette forbindelse til indlægets forfatter. De bekræftede, at de ikke afgav det vindende $ 70.000-bud, men de hævdede, at de ændrede kildekoden til en gratis eBay-budbot og kørte denne kode på 10 spoof-konti. De sagde, at de også var i stand til at bruge det samme telefonnummer på alle disse 10 konti, og at nummeret også var falsk.

Hvis denne person gjorde det, hvor mange andre mennesker gjorde det samme, og hvor langt kørte de RTX 3080 auktionspriser? Vi analyserede 2.723 bud på tværs af 179 liveauktioner mandag morgen, den 21. september, der udgjorde i alt 966.927 dollars i bud og kom væk med nogle interessante resultater.

På grund af hvordan eBay anonymiserer budgivernavne og behandler byder-id’er som forskellige fra konto-id’er, er det svært at bestemme det samlede antal unikke brugere, der afgav bud. Men vi identificerede 616 unikke brugernavne med sammenkædede feedback-score, eller sælgerbedømmelser, som fortæller køberne, hvor mange mennesker der har skrevet anmeldelser om denne sælger. Jo højere tallet er, desto mere positivt er de blevet bedømt, og jo mere sandsynligt er de en rigtig person og ikke en bot.

Blandt de 616 unikke brugernavne havde lidt mindre end halvdelen af ​​disse unikke budgivere en feedback-score på under 10. Disse lavtstående brugere udgjorde 55% af alle budene, hvilket tyder på, at lavtstående brugere uforholdsmæssigt byder på disse grafikkort. . Feedback-systemet gælder kun for sælgere, så det er muligt, at nogle af disse konti er eBay-købere i lang tid, men alligevel er dette et af de kriterier, vi brugte til at afgøre, om et bud blev afgivet af en bot.

Vi parrede disse data med budfrekvens. Flere bud, der kommer inden for millisekunder af hinanden, er en anden indikator for en bot eller det automatiske budsystem, som eBay tilbyder sine brugere. Og 23 unikke brugernavne var i stand til at byde mere end 10 gange på et minut, svarende til $ 135,124 og tegner sig for 14% af det samlede beløb. Disse 23 brugernavne deltog i 67 forskellige auktioner.

Som et eksempel, denne auktion var live Mandag morgen og havde i alt syv unikke budgivere. På det tidspunkt, hvor vi hentede disse data, var det højeste bud $ 50.100, og det var resultatet af et par frem og tilbage-budkrige mellem forskellige bots – enten automatiske bud, der blev indstillet af brugeren for at hæve beløbet til et bestemt antal ved hjælp af eBays indbyggede -i systemet eller et separat script, der afgav bud automatisk, men forsøgte at se ud som om de var placeret manuelt.

Så byder 2 *** 5 afgav 47 automatiske bud, der steg fra $ 970 til $ 10.000 på samme tid, 19:30:03 PT. Den anden byder, 3 *** 2, afgav 13 bud, der steg fra $ 1.075 til $ 2.050. 2 *** 5s bud ser ud til at være afgivet på samme tid, og 3 *** 2, hvis deres bud kom i mikrosekunder efter 2 *** 5. Det er hurtigere, end et menneske nogensinde kunne byde på, og det lyder bestemt som to bots i krig.

Men det var ikke de eneste brugernavne, der var låst i en budkrig på denne auktion. 3 *** j placerede 31 automatiske bud inden for mikrosekunder fra hinanden i løbet af to minutter. l *** 5 og a *** r gik i krig og placerede 42 bud mellem dem i løbet af 60 sekunder og kørte prisen op til $ 50.100. l *** 5 afgav det højeste enkeltbud ud af alle de brugernavne, vi kiggede på: $ 33.100. Det store spring fortæller mig, at en person, der kører denne konto, manuelt indtastede dette beløb, da det inkrementelle mønster er helt forskelligt fra, hvordan kontoen opførte sig tidligere. I løbet af skrivningen af ​​dette stykke annullerede l *** 5 deres bud, og prisen på kortet er nu $ 10.099. Det er stadig 14 gange højere end MSRP på kortet.

Uden at gennemgå hver eneste RTX 3080-auktion er det svært at vide, hvor mange automatiske bud eller bots, der kommer i budkrig som denne. Og den måde, eBay præsenterer budoplysninger på, gør det undertiden svært at analysere disse oplysninger. Men det er klart, at der er en enorm del af mennesker derude i håb om at få disse lister slettet, og sælgerne udelukket fra eBay ved at opblåse budpriserne. eBay har en politik mod prisudvikling, eller “at tilbyde varer til en pris, der er højere end anses for rimelig eller rimelig,” og kunstigt oppustede RTX 3080-auktionspriser synes at have fanget eBays opmærksomhed. Det er begyndt at tage handlinger mod nogle af disse sælgere.

En sælger sendte mig et screenshot af en e-mail, de modtog fra eBay, der sagde, at deres konto, som de først aktiverede i marts 2014, er blevet suspenderet permanent.

”Vi har gennemgået den aktivitet, vi har set forbundet med din konto. Som et resultat er din konto blevet suspenderet, fordi vi mener, at denne aktivitet udgør en risiko for vores eBay-fællesskab, ”sagde eBays e-mail. ”Denne suspension er permanent og betyder, at du ikke vil være i stand til at deltage i køb eller salg af aktiviteter på eBay. Derudover vil alle andre konti, som du ejer, eller er tilknyttet denne konto, også blive suspenderet. ”

Den suspenderede sælger fortalte mig, at de modtog omkring 100 beskeder fra andre eBay-brugere, der spænder fra “Du skal skamme dig over dig selv” til “Fucking dræb dig selv.” Mens den sidstnævnte type besked definitivt er voldelig, er vrede rettet mod scalpers, der prøver at tjene hurtigt, ikke forkert placeret.

Vi nåede ud til eBay, men virksomheden har endnu ikke svaret.

Nvidia har svarede på kaoset ved at offentliggøre en komplet FAQ om de trin, det tager for at forhindre, at scalpers og bots får springet på rigtige kunder i fremtiden.

“Vi flyttede vores Nvidia Store til et dedikeret miljø med øget kapacitet og mere botbeskyttelse,” meddelte Nvidia. ”Vi opdaterede koden for at være mere effektiv ved serverbelastningen. Vi integrerede CAPTCHA i kassen for at hjælpe med at udligne brugen af ​​bots. Vi implementerede yderligere sikkerhedsbeskyttelse til butikens API’er. Og der er flere bestræbelser i gang. ”

Virksomheden bekræftede, at det manuelt annullerede hundredvis af ordrer, der var knyttet til ondsindede forhandlerkonti, og flere kort vil snart kunne købes. Forhåbentlig tager både Nvidia og eBay yderligere skridt til at løse dette problem inden lanceringen af ​​RTX 3090 og RTX 3070.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *