Swatch opdaterer sit 80’ers chic ur med biomateriale i 2020

Swatch opdaterer sit 80’ers chic ur med biomateriale i 2020

Swatch, det mærke, der definerede billige plastikure, er blevet miljøvenligt med sine nyeste throwback-designs. 1983 er en genindspilning af den originale Swatchs originale engangsur, der er lavet udelukkende af “biomaterialer.”

Mens uret stadig er lavet af plast, er versionen til dette ur fra “bio-sourcede materialer ekstraheret fra frø fra ricinusplanten” snarere end olie. Plasten, der først blev populariseret i 2017, er en superstærk polymer det er slagfast og overraskende let. Castor bønner er grundlaget for en plastik kaldet Polyamid 11.

Virksomheder, der grønvasker deres produkter, er ikke noget nyt, og plastindustrien er generelt et mareridt. EN seneste rapport kronik tager den enorme vejafgiftplastik miljøet og vores helbred – og også hvorfor slutningen er nær. Bioplaster spiser ind i den traditionelle oliebaserede plastindustri, selvom de kommer med en en lang række problemer alt fra land, der bruges til at dyrke mad, overføres til plastproduktion til manglende evne i vores nuværende system til at genbruge dem. Sidstnævnte burde i det mindste ikke være et problem for et ur, da det ikke ligefrem er en engangsartikel.

Ikke desto mindre ridser sammensmeltningen af ​​en unik ny plastik og et klassisk ur et par af mine designklør. Swatch var Schweiz ‘reaktion på Kvarts krise, en periode, hvor kvartsure næsten ødelagde de fleste klassiske mekaniske urmagere. Urmagerne Ernst Thomke, Elmar Mock og Jacques Müller så på farveprøven som det ”andet ur” – et alternativ til smarte ure – da de bemærkede, at unge mennesker ikke gik til stranden i deres Rolexes og Omegaer. Det resulterende produkt var et billigt schweizisk ur, der kom i brand og holdt virksomheden flydende i årtier

Prøveudtagning ved hjælp af alternative materialer, selv miljøvenlige, er ikke nyt. Ureproducenter bruger ofte unikke materialer som titanium, keramik og flydende metaller, og dette er endnu et eksempel på en fast industri, der prøver noget nyt bare for at få dig til at binde noget til dit håndled udover et Apple-ur.

De nye ure koster omkring $ 80 og går under den tåbelige moniker “bioreloaded.” Desværre er selve bevægelsen stadig lavet af metal og silicium, så mens sagen vil nedbryde tarmene, vil det sandsynligvis ikke. Men det er bestemt mere incitament til at rette vores ødelagt genbrugssystem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *